Barista képzéseinken professzionális környezetben extra gépparkot és minőségi specialty kávékat biztosítunk neked.

Barista tanfolyam

Szeretnéd magabiztos, sokoldalú tudással kiszolgálni vendégeidet?

Barista tanfolyamunkat neked ajánljuk, ha:

Elhivatott vagy

Kész vagy rá, hogy szakmailag felkészült, magabiztos tudással rendelkező barista legyél.

Kávéőrült vagy

Mélyebben elmerülnél a szakma és a kávé állandóan változó, izgalmas világában.

Nyitott vagy

Szeretnél a szokványostól eltérő szakmai látásmóddal gazdagodni.

Kiemelkednél

Érdekelnek a szakma technikai újdonságai és szívesen ismerkednél olyan gépekkel, kütyükkel, amikkel máshol ritkán találkozhatsz.

A barista tanfolyam végére

megismered a kávé útját a termelőtől a csészéig

megismered az eszpresszó kultúrát és képes leszel elkészíteni egy tökéletes eszpresszót

felfedezed a filterkávézást és tökéletes filterkávét fogsz tudni készíteni

képes leszel használni a legkülönfélébb kávéipari gépeket

felfedezed a specialty kávé világát

megtanulod, milyen felelősséggel jár baristának lenni

átlátod, hogyan érdemes kialakítanod és berendezned saját kávézódat

Gépparkunk, amivel elsajátítod a barista mesterfogásokat

Kávégépek területén sem kötünk kompromisszumot, kizárólag a legprofibb gépekkel dolgozunk. Természetesen figyeltünk arra, hogy elsősorban olyan gépeken is tanulj, amely a legtöbb kávézóban megtalálható, de megismerheted a legmagasabb színvonalú és minőségű kávégépeket is.

Két nem mindennapi kávégép, Magyarországon kizárólag a mi barista tanfolyamunkon

modbar kávégép showoorm

A Modbar egy különleges, pultba építhető eszpresszógép, amelyet nem csak a gyöngyű formatervezése tesz egyedivé, hanem a konzisztens csúcsteljesítménye is. A tanfolyamon megtapasztalhatod a Modbar és a hagyományos kávégép közötti különbséget.

Az Eversys jelmondata: valódi eszpresszó és tejes italok egyetlen érintéssel. Ezzel a géppel a barista ún. cafelier-vé válik, amely a barista és a sommelier ötvözete. A képzésen betekintést nyerhetsz egy csúcskategóriás szuperautomata kávégép működésébe.

Saját specialty kávénkkal fogsz dolgozni

A kávé iránti szenvedélyünk legkézzelfoghatóbb – és egyben megkóstolható – bizonyítéka saját Goosebumps specialty kávénk. Alapos zöld kávé válogatás után csak a legkülönlegesebbek kerülnek be a kínálatunkba, amelyeket saját üzemünkben pörkölünk és magyar piacon egyedülálló csomagolásban kínálunk. A barista tanfolyam végén megajándékozzunk azzal, amelyik a legjobban ízlik.

Saját specialty kávénkkal fogsz dolgozni

A kávé iránti szenvedélyünk legkézzelfoghatóbb – és egyben megkóstolható – bizonyítéka saját Goosebumps specialty kávénk. Alapos zöld kávé válogatás után csak a legkülönlegesebbek kerülnek be a kínálatunkba, amelyeket saját üzemünkben pörkölünk és magyar piacon egyedülálló csomagolásban kínálunk. A barista tanfolyam végén megajándékozzunk azzal, amelyik a legjobban ízlik.

A barista tanfolyam tematikája

1.HÉT

  • Kávé alapismeretek
  • Az őrlés
  • Eszpresszókészítés a gyakorlatban
  • Klasszikus kávéitalok
  • Géphasználat a gyakorlatban

2.HÉT

  • Milyen a jó tej?
  • Tejes italok készítése, habosítás
  • Rendelési sor

3.HÉT

  • Mi az a specialty?
  • Csészeminőség, ízegyensúly
  • Specialty tejes italok
  • Géphasználat a gyakorlatban
  • Filterkávék
  • A víz

4.HÉT

  • Íz és illat felismerés
  • Nagy forgalmú hely modellezése
  • Hogyan dolgozz párban
  • Ideális munkaterület kialakítása
  • Zárónap: gyakorlati és elméleti vizsga

100% gyakorlati képzés

Sikeres és profi baristává akkor válhatsz, ha:

  1. maximálisan birtoklod az elméleti tudást
  2. folyamatosan tökéletesíted a kávé készítés művészetét, tehát gyakorolsz, gyakorolsz, gyakorolsz

Barista tanfolyamunkat épp ezért úgy építettük fel, hogy a képzési napokon csak a gyakorlással foglalkozunk, az elméleti tudást pedig saját időbeosztásod szerint tudod megtanulni online és offline oktatóanyaginkból.

Elsősorban meglévő vagy leendő kávézó tulajdonosoknak

Kávézó nyitáson gondolkozol, netán lappang benned egy különleges specialty kávézó ötlete? Tanulj meg nálunk mennyei kávét készíteni és közben inspirációt kapsz arra is, hogyan és milyen gépparkkal rendezd be a kávézódat.

Ha kávézód van, akkor tisztában vagy vele, a sikered elsősorban a kávéd minőségén múlik. A kávé minősége pedig a baristáid képzettségétől függ. Amennyiben szeretnéd a jelenlegi baristáidat még magasabb szintre juttatni, küldd el őket a tanfolyamunkra! Természetesen akkor is szeretettel várunk, ha nincs kávézód, nem is szeretnél kávézót nyitni, de annyira kávéőrült és elhivatott vagy a kávé, valamint a kávészakma iránt, mint mi.

Oktatóink

2016 Barista Challenge – 2. helyezett
2017 Hungarian Latte Art Championship – technikai bíró
2017 Hungarian Ibrik Cezve Championship – technikai bíró
2017 Hungarian Barista Championship – technikai bíró
2018 Hungarian Barista Championship – technikai bíró
2019 Amatőr Barista Bajnokság – technikai bíró
2019 Hungarian Barista Championship – technikai bíró
2019 Hungarian Latte Art Championship – technikai bíró

2015 Costa Barista of the year Hungary – 1. helyezett
2015 Costa Barista of the year European Final – 3. helyezett
2016 Hungarian Barista Championship – 2. helyezett
2017 Hungarian Latte Art Championship – 7. helyezett
2017 Hungarian Cup Tasters Championship – 5. helyezett
2017 Hungarian Barista Championship – 1. helyezett
2018 Hungarian Barista Championship – 6. helyezett

2018 Amatőr Barista Bajnokság – 4. helyezett
2019 Magyar Cup Taster Bajnokság – 4. helyezett

Áron épített és folyamatosan fejleszt egy általa tervezett víz kezelő rendszert, hogy a kávékból még többet hozhassunk ki.

ÉLETKÉPEK A KÉPZÉSRŐL

Vélemények

Csontó Dorka

Kedves Goosebumps Csapat!
Azért jelentkeztem a kurzusotokra, mert szerettem volna többet tudni a kávé világáról. Nagyon sok mindent tanultam tőletek, nagyon élveztem minden egyes percét! Új élmény volt egy profi gépparkon gyakorolni, miközben a kávé származásáról és a pörkölés fortélyairól is beszélgettünk. Minden alkalomra örömmel érkeztem, mert tudtam, hogy amellett, hogy egy király témáról beszélünk, még jó fejek is vagytok! Köszönöm az élményt, a tudást, az eszmecseréket és a finom i
talokat! Üdv, Dorka

Hájos Gergely

Miért titeket választottalak: Barista tanfolyamokat nézegetve a tietek tűnt a legprofesszionálisabbnak, modern felszereléssel. Mellesleg az is szimpatikus volt, hogy nem egy rövidebb “gyorstalpaló” tanfolyam, hanem több héten keresztül tartó, részletekbe menő oktatás lesz.
Milyen volt a képzés: Sokkal jobban élveztem, mint az elején gondoltam volna. Minden óra után egyre jobban vártam a következőt, ha kérdésem volt bármiről, rögtön kaptam is választ.
Hogyan hasznosítottam a tudást: Baristaként elhelyezkedés mellett teljesen megváltozott a véleményem a kávé világáról. A rengeteg megszerzett tudás segített megbecsülni, hogy mennyi munka és tudás rejlik egy csésze kávéban, amitől teljesen átalakult a kávézási élményem.
Miért ajánlom másoknak: Kellemes, barátságos környezet, modern felszerelés, részletekbe menő oktatás, ami inkább élményként marad meg, minthogy száraz tudás szerzésként.

KÉPZÉS PARAMÉTEREK

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

4 héten keresztül heti 2x5 óra

A gyorstalpaló, intenzív tanfolyamokkal szemben képzésünk során teret és időt biztosítunk a kérdezésre, a megerősítő ismétlésekre és az alapos tudásnak megágyazó gyakorlásra.

A CSOPORT LÉTSZÁMA

Maximum 4 fő

A kis létszámnak köszönhetően lehetőség nyílik a közös egyeztetésre, hogy a képzések a mindenki számára legalkalmasabb időpontokban legyenek megtartva.

A KÉPZÉS DÍJA

203 200Ft / résztvevő

A képzés díja magában foglalja az oktatás teljes elméleti anyagának rendelkezésre bocsátását digitális formában, az oktatás során felhasznált összes kávét és minden segédeszközt, amire a résztvevőknek szüksége lesz, gyakorlási lehetőséget a showroom-ban található teljes gépparkra vonatkozóan, továbbá a vizsgák, valamint a képesítés megszerzésének díját.

Jelentkezés a március 1-26. közötti tanfolyamunkra

Következő barista tanfolyamunk március 1-én indul és 26-án ér véget. Várjuk jelentkezésedet! 🙂