Blog

4+1 kávés szakszó, amit ismerned kell, ha egy baristával jóban akarsz lenni

Persze ez csak vicc. A barista dolga, hogy képben legyen, a tiéd pedig a pult másik oldalán csak annyi, hogy élvezd a kávét, amit készít neked. De ha mégis érdekel, hogy a gyakran ismételgetett szakszavak mögött mi rejlik, akkor íme…

Tovább olvasom a cikket

Macchiato, flat white, cortado – Tudod, mi a különbség?

Korábban megtudhattátok, hogy mennyire nem mindegy, milyen tejet használunk a kávéhoz. Most bemutatunk 5 közkedvelt, különleges tejeskávé típust! Minden, amit tudni akartál a tejeskávékról (2.rész)

Tovább olvasom a cikket

Minden, amit tudni akartál a tejeskávékról (1.rész)

Míg általában a kávé fajtájáról sok szó esik egy kávézóban, a tejről nem igazán beszélünk, pedig a vendégek imádják, sőt! A legtöbb eszpresszó alapú italt valamilyen tejes verzióban kérik, ezért egy baristának ebben a témában is maximálisan otthon kell mozognia….

Tovább olvasom a cikket
Goosebumps Coffee Lab

Mi a különbség?

Sokszor találkozunk a kitelepüléseinken olyan kezdő kávérajongókkal, akik kissé szégyenlősen téblábolnak a pult előtt, mert nem tudják, mit is válasszanak, mi fog ízleni nekik, nem ismerik az alapvető kifejezéseket, vagy hogy egyes kávéfajták között mi a különbség. Most ebben segítünk…

Tovább olvasom a cikket
Goosebumps Coffee

Elképesztő számok a kávé világából

Mi ugye imádjuk a kávét, ezért egyáltalán nem is csodálkozunk rajta, hogy ez a legnépszerűbb meleg ital a világon. Ebből a forró, kesernyés ízű, krémes, frissítő hatású italból naponta 1600 millió pohárral fogyasztunk világszerte. Ez évente több mint 500 milliárd…

Tovább olvasom a cikket

Biztos vagy benne, hogy mindent tudsz a kávéról?

Most próbára teheted magad! Íme 6 érdekesség a világ egyik legkedveltebb italáról! TUDTAD?

Tovább olvasom a cikket
Goosebumps Coffee Lab

Ki valójában a barista?

Képzelj magad elé egy baristát. Mit látsz? Egy szakállas hipsztert farmerkötényben, ahogy épp határozott hörpintéssel hümmögve eltüntet egy csésze eszpresszót? Egy komolykodó arcot, aki gyümölcsös-fás aromákról és az ültetvényszelektált kávékról hadovál? Aki csúnyán néz, ha cukrot csempészel az újhullámos kávédba?…

Tovább olvasom a cikket

8 dolog, amit nem tudtál a koffeinről

Ezer dolgot tudnánk felsorolni, hogy miért szeretjük a kávét. Egy barista szmára íze, illata, a tökéletes kávé elkészítésének minden apró részlete szerelem. Legtöbben azonban élénkítő hatása miatt isszák, nem indulhat nélküle reggel. Egy jó kávé még a nehezen induló hétfőket…

Tovább olvasom a cikket

A Kávé Napja 2018

Végre itt van a Kávé Napja! Már csak párat kell aludni és találkozunk! A Kávé Napját évtizedek óta világszerte ünneplik, és már Magyarországon is hetedszer kerül megrendezésre. Ez alkalomból szeptember 30-án az Erzsébet teret kávéillat tölti majd be, és 11-től…

Tovább olvasom a cikket
Goosebumps Coffee Lab

Új pult, új kávé

…avagy hogyan készülünk a Kávé Napjára. Aki ismer minket, az tudja, hogy akkor sem pihenünk, ha kevesebbet hallatunk magunkról. Aki pedig szemfüles, az már találkozhatott is facebook oldalunkon néhány finoman elcsepegtetett információval arról, hogy milyen újdonságok készülődnek a háttérben. Ez…

Tovább olvasom a cikket
Régebbiek betöltése