Szeretnéd magabiztos, sokoldalú tudással kiszolgálni vendégeidet?

Barista tanfolyamunkat neked ajánljuk, ha:

Elhivatott vagy

Kész vagy rá, hogy szakmailag felkészült, magabiztos tudással rendelkező barista legyél.

Kávéőrült vagy

Mélyebben elmerülnél a szakma és a kávé állandóan változó, izgalmas világában.

Nyitott vagy

Szeretnél a szokványostól eltérő szakmai látásmóddal gazdagodni.

Kiemelkednél

Érdekelnek a szakma technikai újdonságai és szívesen ismerkednél olyan gépekkel, kütyükkel, amikkel máshol ritkán találkozhatsz.

A BARISTA TANFOLYAM VÉGÉRE

 • Megismered a kávé útját a termelőtől a csészéig

 • Megismered az eszpresszó kultúrát és képes leszel elkészíteni egy tökéletes eszpresszót

 • Felfedezed a filterkávézást és tökéletes filterkávét fogsz tudni készíteni

 • Képes leszel használni a legkülönfélébb kávéipari gépeket

 • Megtanulod, milyen felelősséggel jár baristának lenni

 • Átlátod, hogyan érdemes kialakítanod és berendezned saját kávézódat

GÉPPARKUNK, AMIVEL ELSAJÁTÍTOD A BARISTA MESTERFOGÁSOKAT

Kávégépek területén sem kötünk kompromisszumot, kizárólag a legprofibb gépekkel dolgozunk. Természetesen figyeltünk arra, hogy elsősorban olyan gépeken is tanulj, amely a legtöbb kávézóban megtalálható, de megismerheted a legmagasabb színvonalú és minőségű kávégépeket is.

KÉT NEM MINDENNAPI KÁVÉGÉP, MAGYARORSZÁGON KIZÁRÓLAG A MI BARISTA TANFOLYAMUNKON

A Modbar egy különleges, pultba építhető eszpresszógép, amelyet nem csak a gyönyörű formatervezése tesz egyedivé, hanem a konzisztens csúcsteljesítménye is. A tanfolyamon megtapasztalhatod a Modbar és a hagyományos kávégép közötti különbséget.

Az Eversys jelmondata: valódi eszpresszó és tejes italok egyetlen érintéssel. Ezzel a géppel a barista ún. cafelier-vé válik, amely a barista és a sommelier ötvözete. A képzésen betekintést nyerhetsz egy csúcskategóriás szuperautomata kávégép működésébe.

A Modbar egy különleges, pultba építhető eszpresszógép, amelyet nem csak a gyönyörű formatervezése tesz egyedivé, hanem a konzisztens csúcsteljesítménye is. A tanfolyamon megtapasztalhatod a Modbar és a hagyományos kávégép közötti különbséget.

Az Eversys jelmondata: valódi eszpresszó és tejes italok egyetlen érintéssel. Ezzel a géppel a barista ún. cafelier-vé válik, amely a barista és a sommelier ötvözete. A képzésen betekintést nyerhetsz egy csúcskategóriás szuperautomata kávégép működésébe.

SAJÁT SPECIALTY KÁVÉNKKAL FOGSZ DOLGOZNI

A kávé iránti szenvedélyünk legkézzelfoghatóbb – és egyben megkóstolható – bizonyítéka saját Goosebumps specialty kávénk. Alapos zöld kávé válogatás után csak a legkülönlegesebbek kerülnek be a kínálatunkba, amelyeket saját üzemünkben pörkölünk és magyar piacon egyedülálló csomagolásban kínálunk. A barista tanfolyam végén megajándékozunk azzal, amelyik a legjobban ízlik Neked.

A BARISTA TANFOLYAM TEMATIKÁJA

1. HÉT
 • Kávé alapismeretek
 • Az őrlés
 • Eszpresszókészítés a gyakorlatban
 • Klasszikus kávéitalok
 • Géphasználat a gyakorlatban
2. HÉT
 • Milyen a jó tej?
 • Tejes italok készítése, habosítás
 • Rendelési sor
3. HÉT
 • Mi az a specialty?
 • Csészeminőség, ízegyensúly
 • Specialty tejes italok
 • Géphasználat a gyakorlatban
 • Filterkávék
 • A víz
4. HÉT
 • Íz és illat felismerés
 • Nagy forgalmú hely modellezése
 • Hogyan dolgozz párban
 • Ideális munkaterület kialakítása
 • Zárónap: gyakorlati és elméleti vizsga

100% Gyakorlati képzés

Sikeres és profi baristává akkor válhatsz, ha:

 1. maximálisan birtoklod az elméleti tudást
 2. folyamatosan tökéletesíted a kávé készítés művészetét, tehát gyakorolsz, gyakorolsz, gyakorolsz

Barista tanfolyamunkat épp ezért úgy építettük fel, hogy a képzési napokon csak a gyakorlással foglalkozunk, az elméleti tudást pedig saját időbeosztásod szerint tudod megtanulni online és offline oktatóanyaginkból.

Te is kávé fanatikus vagy?

Minket a Goosebumpsnál a kávé iránti fanatizmusunk köt össze. Célunk, hogy az emberek a kávéra egy különleges kulináris élményként gondoljanak. Abban hiszünk, hogy ez kiemelkedően magas minőségű kávé alapanyagokkal, a piacon elérhető legprofesszionálisabb eszközökkel és a naprakész szakmai tudással érhető el.

Ha azért szeretnél barista tanfolyamra jönni, mert hozzánk hasonlóan felejthetetlen kávé-élményt akarsz nyújtani a vendégeidnek, barátaidnak, családtagjaidnak, tárt karokkal és szeretettel várunk.

OKTATÓINK

Vitéz Ádám

Ádám pedagógus, fotográfus, és több mint nyolc éve foglalkozik kávéval. Változatos munkatapasztalatainak köszönhetően holisztikusan gondolkozik a kávé láncról, és kávézók működéséről.

Makrai Áron

2018 Amatőr Barista Bajnokság – 4. helyezett
2019 Magyar Cup Taster Bajnokság – 4. helyezett

ÉLETKÉPEK A KÉPZÉSRŐL

VÉLEMÉNYEK

CSONTÓ DORKA

Kedves Goosebumps Csapat!

Azért jelentkeztem a kurzusotokra, mert szerettem volna többet tudni a kávé világáról. Nagyon sok mindent tanultam tőletek, nagyon élveztem minden egyes percét! Új élmény volt egy profi gépparkon gyakorolni, miközben a kávé származásáról és a pörkölés fortélyairól is beszélgettünk. Minden alkalomra örömmel érkeztem, mert tudtam, hogy amellett, hogy egy király témáról beszélünk, még jó fejek is vagytok! Köszönöm az élményt, a tudást, az eszmecseréket és a finom italokat!

Üdv, Dorka

HÁJOS GERGELY

Miért titeket választottalak: Barista tanfolyamokat nézegetve a tietek tűnt a legprofesszionálisabbnak, modern felszereléssel. Mellesleg az is szimpatikus volt, hogy nem egy rövidebb “gyorstalpaló” tanfolyam, hanem több héten keresztül tartó, részletekbe menő oktatás lesz.
Milyen volt a képzés: Sokkal jobban élveztem, mint az elején gondoltam volna. Minden óra után egyre jobban vártam a következőt, ha kérdésem volt bármiről, rögtön kaptam is választ.
Hogyan hasznosítottam a tudást: Baristaként elhelyezkedés mellett teljesen megváltozott a véleményem a kávé világáról. A rengeteg megszerzett tudás segített megbecsülni, hogy mennyi munka és tudás rejlik egy csésze kávéban, amitől teljesen átalakult a kávézási élményem.
Miért ajánlom másoknak: Kellemes, barátságos környezet, modern felszerelés, részletekbe menő oktatás, ami inkább élményként marad meg, minthogy száraz tudás szerzésként.

KÉPZÉS PARAMÉTEREK

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

4 héten keresztül heti 2×5 óra

A gyorstalpaló, intenzív tanfolyamokkal szemben képzésünk során teret és időt biztosítunk a kérdezésre, a megerősítő ismétlésekre és az alapos tudásnak megágyazó gyakorlásra.

A CSOPORT LÉTSZÁMA

Maximum 4 fő

A kis létszámnak köszönhetően lehetőség nyílik a közös egyeztetésre, hogy a képzések a mindenki számára legalkalmasabb időpontokban legyenek megtartva.

A KÉPZÉS DÍJA

nettó 250 000 Ft / résztvevő

A képzés díja magában foglalja az oktatás teljes elméleti anyagának rendelkezésre bocsátását digitális formában, az oktatás során felhasznált összes kávét és minden segédeszközt, amire a résztvevőknek szüksége lesz, gyakorlási lehetőséget a showroom-ban található teljes gépparkra vonatkozóan, továbbá a vizsgák, valamint a képesítés megszerzésének díját.

  JELENTKEZÉS

  Keress minket elérhetőségeinken, hogy megbeszélhessük a részleteket!

  Inkább mi keressünk Téged? Add meg adataidat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!