DECAF GUATEMALA – Espresso Kávé (washed) (500g)

Ez a kávé a Jalapai Kistermelők Szövetségének jóvoltából juthatott el hozzánk. Santa Amellia Xalapában született meg az ötlet a farmerek egyre gyarapodó közösségének a támogatására. Kimagasló eredményeket értek el olyan növények termesztésében, mint a kukorica, paradicsom, alma, őszibarack és avokádó – aztán hozzáadták a kávét is.
A talaj gazdagságának és a nagy magasságnak köszönhetően hatalmas siker lett a kávé. Eredetileg egy spanyol szervezet látogatása sugallta és szorgalmazta az ötletet, hogy szerveződjenek közösségbe annak érdekében, hogy jobb felvevőpiacokat találjanak a minőségi termékeiknek. 2017 februárja óta hivatalosan is bejegyzett szövetséget alkotnak. A szén-dioxidos koffeinmentesítés során előnyt kovácsolnak abból a tulajdonságból, hogy amikor összenyomják, részben légnemű, részben folyékony halmazállapotúként viselkedik és szelektíven kapcsolódik a koffeinnel. Ebben a folyamatban a felgőzölt babokat a tömörített szén-dioxidban áztatják és szénszűrők segítségével választják le a koffeint. Ez a szén-dioxid ugyanaz a mindenütt jelenlévő és vitathatatlanul természetes anyag, amit az emberek termelnek és a növények megkötnek, s az eljárás során, más koffeinmentesítésekkel ellentétben, az ízkomponensek biztonságosan a kávéban maradnak, ezért sokak szerint ez a jövő meghatározó koffeinmentesítési módszere.

  • Régió

    Fraijanes, Jalapa

  • Magasság

    1700-1900 m

  • Feldolgozás

    mosott

  • Pörkölés típusa

    Espresso

  • Variáns

    Catuaí, Bourbon, Caturra

6 490 Ft