DECAF COLOMBIA – Espresso Kávé (washed) (500g)

Az etil-acetát egy gyakran előforduló észter, ami kötéseket hoz létre a koffein molekulákkal a zöld kávéban, hogy ki lehessen oldani a babokból. Először kiválogatják a szemeket, aztán alacsony nyomáson harminc percig gőzölik, hogy megnyissák a babok pórusait és ezzel előkészítsék a koffeinmentesítést. Ezután a kávét víz és etil-acetát oldatába teszik, amelyben az EA kötéseket hoz létre a magok klorogénsavjának sóival. A tartályt leeresztik és újratöltik egy nyolcórás folyamatban, amíg a koffein teljesen el nem tűnik. Ezt követően újra kigőzölik a babokat, hogy eltávolítsák az etil-acetát minden nyomát, mielőtt kiszárítják a kávét és exportálják.

  • Régió

    Huila

  • Magasság

    1400-2000 m

  • Feldolgozás

    mosott

  • Pörkölés típusa

    Espresso

  • Variáns

    Caturra, Castillo, Colombia

6 490 Ft