DECAF COLOMBIA – Espresso Kávé (washed) (500g)
Az etil-acetát egy gyakran előforduló észter, ami kötéseket hoz létre a koffein molekulákkal a zöld kávéban, hogy ki lehessen oldani a babokból. Először kiválogatják a szemeket, aztán alacsony nyomáson harminc percig gőzölik, hogy megnyissák a babok pórusait és ezzel előkészítsék a koffeinmentesítést. Ezután a kávét víz és etil-acetát oldatába teszik, amelyben az EA kötéseket hoz létre a magok klorogénsavjának sóival. A tartályt leeresztik és újratöltik egy nyolcórás folyamatban, amíg a koffein teljesen el nem tűnik. Ezt követően újra kigőzölik a babokat, hogy eltávolítsák az etil-acetát minden nyomát, mielőtt kiszárítják a kávét és exportálják.
-
Régió
Huila
-
Magasság
1400-2000 m
-
Feldolgozás
mosott
-
Pörkölés típusa
Espresso
-
Variáns
Caturra, Castillo, Colombia
6 490 Ft