COLOMBIA La Terazza – Espresso Kávé (washed) (200g)

Wbeimar a kávétermesztők harmadik generációja a családjában. Eredetileg Nariñoból származnak, de saját farmot vásárolt Huilában, ahol hagyományos kolumbiai mosott kávékkal kísérletezik. Wbeima a kávéüzletben nőtt fel, később egyetemre járt agráripari mérnöknek, és a kávé minőségelemzésének területén dolgozott, sok éven át kóstolt kávékat az ország minden részéről.

Immár 8 éve saját maga készíti kávéját, tapasztalatait és tudását kiváló minőségű különleges kávék termesztésében.

A kávét szelektíven szüretelik, csak az érett gyümölcsöket szedik le. A kávét a malomba viszik, ahol megmossák és körülbelül 14 órán át pihentetik. Ezután a cseresznyét darálják és fermentációs tartályokba helyezik körülbelül 48 órára. Ezután a babot megmossák, és készen áll a szárításra, amíg el nem éri a tökéletes páratartalmat az exportáláshoz.

  • Régió

    La Argentina, Santander

  • Magasság

    1900m

  • Feldolgozás

    Mosott

  • Pörkölés típusa

    Espresso

  • Variáns

    Pink Bourbon

4 690 Ft