Andrássy Kúria & SPA – 5 csillagos körülmények között bizonyít az Eversys Cameo kávégép
Kifinomult elegancia, modern kényelem, barlang – és pezsgőfürdő, ízélményekben gazdag gourmet fogások és a tokaji borrégió legfinomabb nedűi. Ez mind átélhető a Tokaj-Hegyalja régió szívében található, tarcali Andrássy Kúria & SPA-ban.
Koór Kittivel, az Andrássy Kúria és SPA food & beverage menedzserével beszélgettünk, aki elmesélte, hogyan került egy ilyen impozáns környezetbe az általunk forgalmazott Eversys Cameo kávégép.
Az Andrássy Kúria épülete több mint 300 éves múltra tekint vissza. Honnan jött az ötlet, hogy ilyen különleges szállodát és SPA-t varázsoljatok belőle?
Az Andrássy Kúriát 2018-ban vették át a jelenlegi tulajdonosok. Az épület impozáns jellege és stílusa predesztinálta, hogy némi felújítás után egy 5 csillagos szállodává váljon komplex wellness élménnyel. A felújítás során nagy hangsúlyt kapott az, hogy a hely magával ragadó varázsa – melyet többszáz éve élvezhetnek az idelátogatók – továbbra is érezhető és átélhető legyen.
Bár a névből elhagytuk a „Wine & Spa”-t, továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a borkülönlegességekre, természetesen elsősorban a tokaji borokra. A Bobajka étterem ételeivel és borkülönlegességeivel is törekszik arra, hogy a borrégió örökségét és hangulatát átadja látogatóinak és egy igazán egyedülálló gasztronómiai élményt biztosítson.
A vendégek elsősorban belföldiek vagy külföldiek?
90%-ban belföldi vendégeink vannak. Ezt a szálloda éttermének, a Bobajkának a kínálatánál is igyekszünk figyelembe venni, ahol megmutathatjuk a vidék ízeit, közelebb hozhatjuk a helyi specialitásokat a nagyközönséghez, nyitni tudunk az ország felé. Lehetőséget kapunk arra, hogy a mai, minden konyhára nyitott világban egy kicsit visszahúzzuk az embereket a hazai ízekhez és megmutassuk, hogy nem kell azoknak mindig a jól megszokott módokon megjelenniük. Mindezt egy olyan régióban tehetjük, amelynek történelmi jelentősége van.
Valóban? Azt gondoltam, sokkal több a külföldi. Ez a covid járvány előtt is így volt?
Igen. Bár tény, az utóbbi pár hónapban erősebb a határon túli sales és marketing tevékenységünk, ennek köszönhetően egyre magasabb a külföldi vendégek száma. Igyekszünk számukra is megmutatni hazánk szépségeit, valamint a magyar ételek és borok különlegességét.
Teljesen érhető, hogy az Andrássy Kúria vonzó a külföldiek számára, hiszen az általatok teremtett miliő, a gasztronómiai élmény és a borvidék egy valódi hungarikum-élmény.
Teljes mértékben. Ezt erősítve a borválasztékunkat is most fogjuk tovább bővíteni, hiszen rendkívül fontos számunkra, hogy a régió hagyományait és borászati örökségét minél tovább fenntartsuk. A jelenleg nagyjából 30 helyett, hamarosan közel 100 féle borral várjuk a vendégeket.
Jól sejtem, hogy ez az impozáns mértékű bor-bővítés Neked köszönhető? Az interjúra készülve láttam, hogy szoros a kapcsolatod a borokkal.
Valóban, boros berkekből jövök, de ez nem csak az én érdemem. Szerencsére kiváló és támogató a tulajdonosi háttér, illetve van egy nagyszerű sommelier kollégám, Langó Tamás, akivel közösen alakítjuk ki a boros választékunkat. Már tavaly szerettük volna a bővítést megvalósítani, de akkor még nem állt rendelkezésre a raktár – és hűtőkapacitás.
A borvidékes adottságotok miatt az ősz a fő szezon?
Bár sokan azt hiszik, hogy ősszel a szüret időszakában vannak sokan, szerencsére négy évszakos szálloda vagyunk. Nyáron a hét minden napján magas kapacitással üzemelünk, a téli és tavaszi időszakban általában a csütörtök-vasárnap hozza a nagyobb vendégkört.
Elvégre februárban is lehet jó bort inni és wellneselni.
Így van, elsősorban wellness szálloda vagyunk. Barlangfürdővel, pezsgőfürdővel, kültéri és beltéri medencékkel, valamint ötcsillagos szauna és Spa élménnyel várjuk vendégeinket egész évben.
Az Andrássy kúriában egy Eversys Cameo szuperautomata kávégép van. Miért erre a gépre esett a választásotok?
A szállodában a reggeliztetésnél játszik fontos szerepet a kávégép. Automata kávégépet kerestünk, de nem a standard vonalat, hanem olyat, ami kitűnik a tömegből, frissen őröl, jó és konzisztens minőségre képes, valamint megbízható.
Ezek szerint több kávégép volt versenyeben. Tartottatok kóstoló körutat?
Én már csak az utolsó két, még versenyben maradt gép kávéját kóstoltam, de a beszerzőnk szinte minden lehetséges befutóét.
Az alapján döntöttetek, hogy melyik gép tudja azt a konzisztens, magas minőséget, amit elvártok?
Igen, illetve az is fontos volt, hogy legyen mögötte egy olyan háttérszerviz, amit non-stop hívhatunk, ha valami gond van. Óriási előnye az Eversys-nek, hogy online is tudjátok finomhangolni a gépet, valamint szervizelni. (Ez az Eversys E’Connect funkciója – a szerk.) Tarcal 200 km-re van Budapesttől, ezért mindig nehézség számunkra, hogyan oldja meg egy cég a szervizt azonnal, ha baj van. Szerencsére rátok bármikor számíthatunk.
A vendégek hogyan reagálnak az automata kávégépre? Gyakran hangzik el a „csak a karos géppel készített kávé az igazi” mondat?
Néha valóban van 1-2 vendég, aki feltétlenül ragaszkodik karos géppel készített kávéhoz, de összeségében ez a szám elenyésző. Persze, vannak néha szkeptikus hangok, de amikor azt mondjuk, higgyék el, hogy frissen őrölt kávészemekből készül és nagyon finom lesz a kávéjuk, akkor utána pozitív visszajelzéseket kapunk.
Az interjú a Budai Gourmet Fesztiválon készült, ahol a Bobajka étterem (az Andrássy Kúria étterme) adott bepillantást és belekóstolást a kulináris élményekbe. A beszélgetés végén egy elképesztően különleges libamájjal leptek meg. Az Andrássy Kúria 5 csillagos szállodai – és gasztronómiai élményt nyújt a vendégeinek. Örülünk, hogy egy ilyen impozáns helyen az Eversys Cameo kávégéppel tehetjük a kávézás élményét felejthetetlenné. (- szerk.)
Szívesen ellátogatnál az Andrássy Kúria & SPA-ba?
3915 Tarcal, Fő út 94.
Kövesd az Andrássy Kúria & SPA-t!