Nyári frissítők Goosebumps kávékkal!
Jeges kávé vagy barna sör? Nitro kávé!
A hirtelen ránkrobbanó forró nyár mindíg ugyanazt az igényt hozza elő a minőségi kávéfogyasztókból:
Hogyan élvezzük jéghidegen kedvenc specialty kávénkat íz és minőségvesztés kompromisszuma nélkül?
A nitro kávé egy ízélményben tökéletes megoldást nyújthat, valamint egy igazi minőségi gasztoélménnyel gazdagíthatja a nyári forró napokat.
Bár még kiskorú ez az italkülönlegesség – hiszen csak 2013-ban indult hódító utjára az amerikai piacon – népszerűsége töretlenül ível felfelé, egyre több kontinensen ismerik meg és válik kedvelt és kihagyhatatlan részévé a minőségre adó kávézók kínálatának.
Egy frissen csapolt nitrokávé látványa erősen elgondolkoztat, vajon most egy jó kupa sört kaptál csodás habbal vagy az egyik legkoffeindúsabb hideg kávéitalt.
A nitrogén buborékok hozzáadása csodát tesz az ital állagával és a habbal, ahogy a Guinnes sörnél ias tapasztalhattad. A nitrogéngáz-keverék hozzáadásával készült italok csapoláskor krémesen habzóak és fogyasztáskor selymesek – teltebb, komplex érzékszervi élményt nyújtó italt eredményeznek.
A nitro kávét a sörcsaphoz hasonló berendezéssel egy kisebb hordóból vagy KEG-ből csapolják, cukor és jég nélkül szolgálják fel. A nitrogén a kávé ízét erősen befolyásolja, ezért lesz az így készült kávénak teljesen egyedi íze és állaga.
Egy elegáns energiaital: Eszpresszó & Tonik
Voltál már már abban a helyzetben hogy vágytál egy minőségi kávéra de pont 40 fok volt … Egy jó forró presszó? Inkább nem, köszönöm… de mi van helyette?
Kevés minőségi nyári ital van, ami egyszerre frissít és felpörget – főleg ha mellőzni akarod az energiaitalokat és az alkoholtartalmú frissítőket…A presszó tonik tökeletes megoldás!
Bár ez a hideg frissítő ital nem a tonikról szól elsősorban érdemes minőségi tonikot választani az elkészítéséhez. A hazai ginek sikeres debütálása a minőségi tonikok megjelenését hozta magával, ami jól jöhet a Eszpresszó & Tonik ízélményének tökéletesítéséhez. Választhatunk többfajta márkából különleges ízesítésekkel pl. rozmaring, rebarbara, grapefruit. Az extra ízesítések nem dominánsak – ezzel teszik még izgalmasabbá a kávéitalt és ennek megfelelően érdemes a megfelelő kávét választani hozzá.
Hogyan készítsük el otthon?
- Először a jeget tegyük a pohárba
- A jégre jön lassan öntve a tonik
- A végén a szimpla vagy dupla presszó
Világos pörkölésű kávét javaslunk hozzá, az ital még frissítőbb, virágosabb, citrusosabb lesz. Az ízélmény garantált, de lehet fokozni lime, mentalevelél, citromfű hozzáadasával.
Kellemes felrissülést kívánunk!